Львівський школяр виборов «бронзу» на Міжнародній олімпіаді з хімії

1648 0
Учень Львівського фізмат-ліцею при ЛНУ ім. Івана Франка Олег Комарницький був одним з чотирьох українських учасників на цій олімпіаді.
фото: лмр

фото: лмр

На базі Нанкайського університету міста Тяньцзинь (Китай) відбулась 54-та Міжнародна учнівська олімпіада з хімії, на якій львів’янин Олег Комарницький посів третє місце. Одинадцятикласник Львівського фізико-математичного ліцею-інтернату при Львівському національному університеті ім. Івана Франка Олег Комарницький був одним з чотирьох українських учасників на цій олімпіаді.

Як повідомили у пресслужбі ЛМР, загалом у змаганнях, що відбувалися онлайн, узяли участь приблизно 1000 учасників з 84 країн. Львівському учню вдалося вибороти для України бронзову медаль. 

Читайте також: Львівській ліцеїсти стали переможцями Міжнародної олімпіади з астрономії та астрофізики

Нагадаємо, що інші двоє учнів 10 класу Львівського фізико-математичного ліцею Максим Фургала та Данило Квіт здобули наприкінці минулого року «бронзу» на міжнародній науковій олімпіаді IJSO 2021 в Об’єднаних Арабських Еміратах. Тоді між собою змагалися учасники з 60 країн, які продемонстрували знання з хімії, біології та фізики. 

Для довідки

Міжнародна учнівська олімпіада з хімії (International Chemistry Olympiad) – це щорічне змагання школярів, під час якого талановита молодь з різних країн світу перевіряє свої компетентності у царині хімічної науки. Вперше такі змагання відбулися 1968 року в Празі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!