Львівський суд перерахує арештовані 650 тисяч євро на потреби ЗСУ

1360 0
Понад 650 тисяч євро належали російським комерсантам.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Слідчий суддя Личаківського районного суду Львова задовольнив клопотання прокурора про скасування арешту 650,2 тисяч євро, що мали російське походження. Їх перекажуть на рахунок Збройних Сил України. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Працівники ДБР встановили, що посадовці держпідприємства, які входить до сфери управління Державного рибного агентства України увійшли у змову з представниками іноземних компаній, у тому числі російських. Вони планували незаконно привласнити кошти через штучне зменшення суми компенсації за загибель риболовецького траулера у територіальних водах Мавританії у липні 2019 року, який на праві власності належав Україні.

Читайте також: Суд у Львові дозволив арештувати Медведчука

Реальна ринкова вартість судна на момент його загибелі становила 10 млн доларів США.

Додамо, що під час досудового розслідування кримінального провадження зафіксували факт безпідставного переказу на транзитний рахунок банківської установи України 650 тис. 200 євро з рахунку, відкритого на території РФ за нібито врегулювання спору щодо затопленого траулера у територіальних водах Ісламської Республіки Мавританія, хоча насправді це рішення жодним чином не погоджувалося українською стороною. Пізніше на вказані грошові кошти суд наклав арешт.

Нагадаємо, що напередодні Личаківський районний суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою 29 сенаторам Ради федерації Федеральних зборів РФ. Сенаторів підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України, а також у веденні агресивної війни в Україні.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!