Львівський суд заборонив партію ОПЗЖ

930 0
Це перша партія, яка захищається й бере участь у розгляді справи.
Представники партії ОПЗЖ

Представники партії ОПЗЖ

Восьмий апеляційний адміністративний суд 20 червня задовольнив позов Міністерства юстиції й заборонив політичну партію «Опозиційна платформа – за життя». Про це пише Рух «Чесно».

Розгляд справи по ОПЗЖ сукупно тривав 5-6 годин – найдовше з-поміж усіх інших справ по забороні партій. Перша частина засідання почалася ще у минулий четвер, але тоді розглянути справу та прийняти рішення не встигли та оголосили перерву до понеділка. Крім того, це перша партія, яка захищається й бере участь у розгляді справи. За інформацією представниці Мін'юсту, представник від ОПЗЖ брав участь у засіданні через відеоконференцію.

Читайте також: Львівський суд заборонив діяльність «Опозиційного блоку»

За рішенням суду щодо партії ОПЗЖ, майно цієї політсили передали на користь держави. Це рішення можна оскаржити протягом 20 днів у Верховному Суді.

Так, ОПЗЖ – це вже 11 партія, діяльність якої заборонено в судовому порядку. 16 червня Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова 16 червня заборонив діяльність «Партії Шарія» та  партії «Ліва опозиція», 15 червня Восьмий апеляційний суд Львова заборонив Соціалістичну партію України.  

Нагадаємо, що 14 травня у Верховній Раді оголосили про призупинення існування фракції «Опозиційна платформа – За життя». 21 квітня колишні 23 нардепи фракції ОПЗЖ створили нову депутатську групу під назвою «Платформа за життя та мир». 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!