Львівський суд заборонив Соціалістичну партію України, яка існувала з 1991 року

846 0
Її очільником до 2019 року був Ілля Кива, який зберігав вплив і після очільництва.
Колишній Народний депутат України Ілля Кива

Колишній Народний депутат України Ілля Кива

Восьмий апеляційний суд Львова заборонив Соціалістичну партію України – майно партії та всіх її осередків передадуть державі. Про пише громадський рух «Чесно».

Ця партія за визначенням Міністерства юстиції є проросійською. Аргументація міністерства і СБУ в суді полягала в антиукраїнській і проросійській діяльності. Крім того, три останні керівники політсили, включно з сумнозвісним парламентарем Іллєю Кивою, робили антидержавницькі висловлювання. На думку правоохоронців, хоча Кива формально не керує партією з 2019, він все ще зберіг вплив на неї. 

Читайте також: Львівський суд заборонив діяльність «Опозиційного блоку»

Нагадаємо, що восьмий апеляційний суд Львова 14 червня заборонив партію «Наші» екснардепа Євгенія Мураєва, яку Міністерство юстиції вважає проросійською. Також 13 червня суд у Львові заборонив партію «Соціалісти».

 

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!