Львівський суд заочно засудив бойовика «ЛНР» до 15 років тюрми

1086 0
46-річний зрадник є мешканцем Лисичанська.
фото: управління сб україни у львівській області

фото: управління сб україни у львівській області

За матеріалами контррозвідки Служби безпеки України Галицький районний суд міста Львова заочно засудив до 15 років позбавлення волі бойовика терористичної організації «ЛНР». Про це повідомили в управління СБ України у Львівській області.

Як встановили слідчі, 46-річний зрадник є мешканцем Лисичанська. Із початком масштабного вторгнення рф у 2014 році він приєднався до терористичної організації так званої «народної міліції лнр». У розвідроті другої окремої гвардійської мотострілецької бригади імені Ворошилова К.С. обіймав посаду командира відділення із позивним «Латиш». У складі незаконних збройних формувань бойовик проводив підготовку снайперів, а також забезпечував функціонування спостережних постів для розвідки ворога і курував виходи диверсійно-розвідувальних груп на територію підконтрольну Україні. 

Читайте також: У Львові засудили командира одного із взводів батальйону «ЛНР»

Контррозвідники встановили, що «Латиш» завзято пропагував російські ідеологічні погляди та не визнавав Україну як суверенну державу.

Суд визнав бойовика винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України. Йому винесено вирок у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією належного майна.

Нагадаємо, що напередодні Галицький районний суд міста Львова визнав винним 30-річного вихідця із Луганщини Руслана Глотова, який у 2014 році декілька місяців чергував на блокпостах терористичної організації «ЛНР». 

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!