У Львові засудили командира одного із взводів батальйону «ЛНР»

1062 0
Засуджений з 2014 року проходив так звану військову службу і здійснював обстріли позицій українських військових.
Фото: Костянтин і Влада Ліберови

Фото: Костянтин і Влада Ліберови

У Львові до 10 років позбавлення волі засудили командира одного із взводів штурмового батальйону так званої «ЛНР». Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура. 

Прокурори в суді довели, що чоловік з 2014 року проходив так звану військову службу на посаді командира взводу «3 мотострілецького батальйону 2 окремої гвардійської мотострілецької бригади імені Ворошилова К.Є. 2 армійського корпусу народної міліції так званої «ЛНР».

Читайте також: Одного із причетних до «Афери століття» у Львові взяли під варту

При цьому, перебуваючи на вказаній посаді засуджений виходив на лінію розмежування сил АТО та незаконних збройних формувань, під час яких з використанням військової техніки, здійснював обстріли позицій українських військових.

Досудове розслідування за процедурою in absentia здійснювали слідчі Управління СБУ у Львівській області.

Софія Шавранська

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!