У Львові засудили на 15 років колаборанта із Луганщини

639 0
Він у Скадовську добровільно співпрацював із окупантами.
Фото: Львівська обласна прокуратура

Фото: Львівська обласна прокуратура

У Львові засудили на 15 років псевдокерівника правоохоронного органу із Скадовська. Про це повідомили у прокуратурі Львівської області.

Прокурори в суді довели, що у травні 2022 року в окупованому Скадовську на Херсонщині обвинувачений добровільно пішов на співпрацю з ворогом та зайняв посаду у незаконному правоохоронному органі. 

«Окупанти призначили його на службу керівником у так званий «Скадовское районное отделение Главного управления Министерства внутренних дел  по Херсонской области». Останнє було створене представниками держави-агресора», – йдеться у повідомленні. 

Правоохоронці зʼясували, що перебуваючи на псевдопосаді, чоловік здійснював підбір кадрів та співробітників у лави так званої поліції. Також він організовував матеріально-технічне забезпечення незаконно створеного підрозділу.

«Окрім цього, фігурант надавав вказівки щодо незаконного затримання громадян, яких згодом утримували в приміщенні так званого відділу поліції», – додали у прокуратурі.

Читайте також: Виправдовувала та прославляла рф. На Львівщині засудили колаборантку

Йому призначили покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна і позбавили права обіймати будь-які посади в органах державної влади України терміном на 15 років.

Нагадаємо, у Львові судитимуть двох мешканців Луганської області, яких обвинувачують у державній зраді. У лютому 2022 року вони добровільно перейшли на бік ворога та вступили до незаконного збройного формування «Народної міліції» терористичної організації «лнр».

Тетяна Дзяма

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!