Виправдовувала та прославляла рф. На Львівщині засудили колаборантку

1623 0
Жінці загрожує 10 років ув'язнення.
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині засудили уродженку рф, що проживала на території України та виправдовувала дії  рф. Жінці загрожує 10 років ув'язнення.

Джерело: Львівська обласна прокуратура

«Її засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Прокурори в суді довели, що уродженка рф через власний акаунт у забороненій соцмережі Однокласники розміщувала матеріали, у яких закликала до зміни меж території України. Також у розповсюдженому контенті вона виправдовувала злочинні дії окупантів, визнавала правомірним збройне вторгнення рф», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Російське ІПСО, фейки, брехлива дипломатія. Як цьому протистояти

Окрім цього, фігурантка заперечувала тимчасову окупацію Криму. Ідеологічно обґрунтовувала існування самопроголошених республік. У поширених дописах, жінка також восхваляла путіна та росію, а мешканців України називала «нещасними людоїдами».

Нагадаємо, що 27 червня затримали мешканку Стрийщини, яка публічно здійснювала антиукраїнську пропаганду та виправдовувала війну рф проти України . На особистій сторінці в соцмережах жінка поширювала наративи кремля та прославляла армію окупантів.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!