Реставрація Франкового університету може затягнутися

2044 0
На реставраційні роботи потрібно 58 млн гривень.
Фото: Роман Колач

Фото: Роман Колач

У системі електронних закупівель Prozorro опублікували тендер на проведення реставраційних робіт Львівського національного університету імені Івана Франка. Реставрацію проводять в головному та прилеглих корпусах. Про це Tvoemisto.tv розповів інженер ЛНУ Роман Колач. 

Читайте також: У Львові виділили лише 1 мільйон гривень на майже 700-літню стіну-руїну замку Лева

Минулого року на проєкт «Реставрація головного корпусу Львівського національного університету імені Івана Франка» Кабінет міністрів виділив 20 млн гривень. За ці гроші зробили частину реставрації фасаду головного корпусу. 

Читайте також: Тріщини і зруйновані сходи. Як виглядає «Високий замок» сьогодні. Фоторепортаж

«Роботи зараз в процесі. Ми почали проєкт реставрації 2018-го року і планували закінчити його за 2 роки, але роботи досі тривають», – каже Роман Колач. 

Крім того, з державного бюджету на 2021 рік на реставрацію корпусів Львівського університету передбачили 35 млн 991 тисячу гривень. Однак, на всі роботи потрібно 58 млн 208 тисяч гривень. 

За словами Романа Колача, ці кошти вже почали використовувати. На них в деяких корпусах ремонтують дах чи фасад. За проєктом реставрації, передбачили укріплення будівель та збереження їх як пам’яток. Внутрішні роботи в корпусах поки не заплановані.

«Ми працюємо і будемо працювати далі, але може бути таке, що через брак коштів реставраційні роботи триватимуть довше», – каже Роман Колач. 

Інженер Львівського університету Роман Колач також зазначає, що вони провели експертизу і визначили, що від 2018-го року вартість матеріалів та зарплата будівельників збільшилася. 

Читайте також: У центрі Львова відреставрували історичні двері-віяло. Фото до і після

Нагадаємо, що реставраційні роботи у головному та прилеглих корпусах Львіського університету імені Івана Франка проводять вперше за понад 70 років. 

Софія Шавранська

Фото Романа Колача

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!