Львівський вчений зафільмував пташиний «бебі-бум» на станції «Академік Вернадський». Відео

979 0
Українські біологи постійно обстежують сусідні острови та проводять картування гнізд
Скриншот із відео

Скриншот із відео

На острові, де розміщена наукова станція «Академік Вернадський», почали активно вилуплюватися пташенята підвеннополярних поморників. Про це повідомили вчені станції.

«Загалом на островах Скуа, Блек та Шелтер полярники нарахували близько двох десятків гнізд згаданих птахів. У більшості з них уже було по двоє дитинчат, а в якихось – по одному, а друге от-от мало з'явитися. Південнополярні поморники – одні з головних пернатих хижаків Антарктики. Прилітають в наш район пізньою антарктичною весною на шлюбний сезон. Можуть гніздувати як колоніями, так і окремими парами», – йдеться у повідомленні.

 

Зафільмувати птахів вдалося вченому зі Львова Сергію Глотову. Зазначимо, що українські біологи постійно обстежують сусідні острови та проводять картування гнізд, щоб відслідковувати динаміку поширення та розмноження антарктичних птахів у контексті зміни клімату.

Нагадаємо, що у березні 2023 року учасники нової, 28-ї Української антарктичної експедиції (УАЕ) вирушили на станцію «Академік Вернадський». Серед них є двоє львів'ян – Тарас Перетятко та Сергій Глотов. Сергію Глотову вдалося зафільмувати тюленів, які проживають на острові Дарбо. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!