«Львівсвітло» планує закупити ліхтарів на 16,1 млн грн у компанії, чию директорку судять

435 0
Директорку полтавської компанії, з якою уклало угоду “Львівсвітло” судять за підробку документів.
Фото: cv.ua

Фото: cv.ua

Львівське комунальне підприємство «Львівсвітло» уклало угоду про закупівлю ліхтарів з компанією «Полтава-Паритет», чию директорку судять за підробку документів. Про це повідомляє видання NGL.media. 

Згідно з угодою, полтавське підприємство до кінця червня 2026 року має поставити 2,5 тис. світильників на суму 16 млн 125 тис. грн. 

Журналісти з’ясували, що директорці компанії «Полтава-Паритет» Юлії Борщ ще в липні 2022 року висунули офіційну підозру у скоєнні корупційного злочину, а вже в березні 2023 року обвинувальний акт передали до суду. Наразі справа все ще триває, натомість обвинувачення наполягає, що Юлія Борщ підробила акти виконаних робіт під час ремонту мереж зовнішнього освітлення в Одесі, привласнивши таким чином майже 470 тис. грн.  Якщо вину директорки доведуть, то їй загрожує до восьми років ув’язнення. 

У «Львівсвітло» заявили, що на момент укладання угоди про обвинувачення директорки нічого не знали та додали, що це не може бути підставою для скасування договору, адже рішення суду ще немає. 

Нагадаємо, що під час реставрації Собору Святого Юра, який проводили ще у 2021 році, підприємство привласнило понад 300 тис. грн.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!