Львів’ян просять допомогти 14-річному юнаку з ДЦП

2636 0
Чотирнадцятирічний Євген потребує допомоги. Хлопець хворий на ДЦП, також у нього діагностували бронхіальну астму й судоми. Попри це, юнак навчається у школі й вже навіть вміє писати та читати. Проте, Євген потребує реабілітації, вартість якої становить 12 тисяч гривень. Проводити її будуть в Міжнародній клініці В.І. Казявкіна у Трускавці. Мама Євгена просить небайдужих людей про допомогу.

Як розповіла Оксана Сахон, мама юнака, у віці трьох місяців Жені зробили щеплення. Через місяць у хлопця почали косити очі. Тому мама звернулась у районну поліклініку за місцем проживання (Оксана Сахон живе у м. Яготин, Київської області). Тоді лікарі не помітили ніяких серйозних змін у здоров’ї Євгена.

«Вже у 10 місяців Женя хотів спиратись на ніжки, але йому щось заважало. Я звернулась в ОХМАТДИТ, де нам повідомили, що в сина кіста у правій півкулі мозку, розміром з куряче яйце. Відповідно, Євгена  прооперували в Інституті нейрохірургії. Після операції син довго перебував у реанімації, але його таки врятували», – розповідає Оксана Сахон.

У віці 2 років у Євгена діагностували ДЦП. Тож  було розпочато курс реабілітації.

У 2009 році від реабілітації довелось відмовитися на чотири. В Єгена розпочались судоми – довелось робити ще й операції на ноги. Ще через деякий час у хлопчика розвинулась алергія, яка спричинила бронхіальну астму.

«Жінки носять в сумочці помаду і дзеркальце, а я – шприц  з ліками. Якщо вчасно не дати Жені укол, він впадає у кому. Я не можу сказати сину, що я не повезу його на лікування. Намагаюсь зробити все можливе, щоб він міг жити в цьому світі без мене, щоб адаптувався до нього», – розповідає мама.

Євген навчається у школі, щоправда, на індивідуальній програмі. Юнак вміє писати і читати. Трохи вчить англійську. Ліва рука у Жені повністю неробоча,тож обійтись без мами не може. Він намагається самотужки їсти та одягатися, але мама повинна постійно знаходитись біля нього. Через це жінка не може влаштуватись на роботу.

Оксана Сахон розповідає, що дуже важко стало після смерті чоловіка, адже він всі сили вкладав у сина. Зараз жінці не вистачає також елементарного спілкування.

Євген має проходити вже 19-ий курс реабілітації, який проведуть у Трускавці з 16 по 28 травня. На нього потрібно зібрати 12 тисяч.

Надсилати гроші можна на рахунок: Карта ПРИВАТБАНКу: 4149497860207507 Сахон Оксана Миколаївна

тел. +380984401175 – мама Євгена, Сахон Оксана Миколаївна.

Також отримати необідну інформації можна на facebook-cторінці Оксана Сахон

Розмовляла Мар’яна Федина

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!