Львів'ян просять здати кров. Куди і коли приходити

807 0
Донорам потрібно мати з собою паспорт або посвідчення водія.
Фото умовне

Фото умовне

Львівський обласний центр служби крові потребує донорської крові всіх груп і резусів та закликає мешканців області активно зголошуватися. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної ради.

Кров приймають у робочі дні з 8:30 до 13:00 год. (деякі суботи - робочі) за адресою вул. Пекарська, 65. Донорам потрібно мати з собою паспорт або посвідчення водія.

Читайте також: Де у Львові стати донором крові та як підготуватися

Лікарі рекомендують вранці перед процедурою донації випити солодкий теплий чай із печивом, 24 години не вживати алкоголю, 12 годин не вживати смаженого, молочного, бананів, жирної їжі та нагадують, що повторно здати кров особа може не раніше, аніж через 60 днів після попередньої донації.

Нагадаємо, що у львівській лікарні пересадили легені, серце, дві нирки та печінку від посмертного донора. Так вдалося врятувати ще п’ятьох людей, давши їм шанс на повноцінне життя. 

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!