Львів'ян закликають обстежитися на ВІЛ та СНІД

5363 0
На Львівщині стартувала інформаційно-просвітницька профілактична кампанія щодо активного виявлення хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД.
ілюстративне фото: Галицький кореспондент

ілюстративне фото: Галицький кореспондент

З 26 листопада по 17 грудня на Львівщині триватиме інформаційно-просвітницька кампанія до всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, що відзначається 1 грудня. Про це інформує прес-служба ЛОДА.

За словами директорки Львівського обласного центру громадського здоров’я Мар’яни Служинської, за 9 місяців поточного року в області взяли на облік 365 ВІЛ-позитивних людей. Загалом у закладах охорони здоров’я області перебуває на обліку 3703 ВІЛ-позитивних, у тому числі 1269 хворих на СНІД. Мар'яна Служинська відзначає пізнє звертання ВІЛ-позитивних людей по медичну допомогу, що є однією з основних причин смертності від СНІДу.

Читайте також: Навчений – значить озброєний: де у Львові отримати навички домедичної допомоги

ВІЛ-інфекція є хронічним захворюванням, яке не приводить до смерті, а ВІЛ-інфіковані особи можуть жити повноцінним життям, працювати, народжувати здорових дітей. Специфічних проявів ВІЛ-інфекції немає, тому запідозрити, що людина хвора – складно.

Львів'ян закликають пройти безкоштовне та конфіденційне обстеження на ВІЛ/СНІД. Зробити це можна в робочі дні в кабінетах «Довіра» Львівського обласного центру громадського здоров’я (вул. Лисенка, 45) та поліклініках за місцем проживання (кабінет інфекційних захворювань). Години роботи: з 9:00 до 15:00. Також обстежитися можна у нещодавно відкритому пункті швидкого тестування на ВІЛ (вул. Антоновича, 20).

ТЕГИ: ВІЛ, СНІД

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!