Львів'ян закликають провакцинувати своїх котів та собак від сказу

3042 0
У Львові вперше за 12 років діагностували в собаки сказ.
Кекс. фото: ЛКП "Лев"

Кекс. фото: ЛКП "Лев"

Минулого тижня в одного з вихованців ЛКП «Лев» діагностували сказ, через що підприємство закрили на карантин на 60 днів. Про це під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомила директорка підприємства Оксана Кошак, інформує прес-служба ЛМР.

Карантин також буде в парку «Знесіння», де розташована Домівка врятованих тварин, у яку першочергово принесли хворого пса. Території вже продезінфікували.

У цілях безпеки в п'ятикілометровій зоні від комунального підприємства та парку мають провакцинувати всіх собак та котів, аби попередити поширення захворювання. За словами начальника міської ветлікарні Ореста Крука, ця зона включає більшість Львова та кілька ближніх сіл. Тож усіх власників домашніх тварин закликають звертатися в міську ветлікарню для вакцинації за адресами: вул. Єрошенка, 16 та вул. Промислова, 9. Також у Львові узгодять інші точки для безкоштовної вакцинації.

Читайте також: Стерилізувати чи втопити. Львівська волонтерка про наших людей та любов до тварин

Нагадаємо, 21 квітня небайдужі принесли песика в Домівку врятованих тварин, що в парку «Знесіння». Працівники парку відразу її передали до ЛКП «Лев». Песик, якому дали кличку Кекс, віком від одного року, вагою 5 кг, був здоровим, проте наляканим. 10 травня ветеринари підприємства помітили дивну поведінку та звернулися до Держпродспоживслужбу Львова. 11 травня фахівці підтвердили, що собака заразилася сказом. Після встановлення діагнозу тварину евтаназували. За словами завідувачки Львівського обласного лабораторного центру Галини Михальчук, сказ у Львові діагностували востаннє у 2007 році.

Людей та господарів, що контактували з твариною або мають інформацію про господарів собаки, просять звернутися за номером телефону: 068 535 45 45. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!