Львів’ян запрошують долучитися до планування вулиці Вітовського

2438 0
Попередній проект реконструкції викликав низку обурень у соціальних мережах.

27 липня з 18:00 до 20:00 відбудеться воркшоп з планування вулиці Вітовського. Про це повідомив під час брифінгу головний архітектор міста Юліан Чаплінський, інформує Zaxid.net.

Воркшоп проходитиме в рамках тематичного тижня «Громадський простір та інтегроване планування» у приміщенні трамвайного депо на перехресті вулиць Сахарова та Вітовського.

«Ми вже провели зустріч щодо ідеї відновлення Пелчинського ставу. І мешканці вулиці Вітовського цікавилися, чому ми не залучали їх до обговорення вулиці так, як мешканців вулиці Бандери. Ми вирішили організувати воркшоп стосовно проектування вул. Вітовського, тому що на ній є багато об’єктів – СБУ, старе трамвайне депо, дві важливі транспортні розв’язки: площа Франка й перехрестя п’яти вулиць», – говорить Юліан Чаплінський.

Читайте також: У Львові відтермінували відкриття перехрестя вул. Мечникова – Личаківська

За словами Чаплінського, попередній план оновлення вулиці, який був оприлюднений в грудні 2016 року і викликав низку обурень, наразі не реалізовується та буде значно змінений.

«Проект робив той, хто думає переважно про швидкість руху автомобілів і транспортні вузли. Це велике благо, що люди відреагували на цей проект і пішов шквал критики, були дійсно хороші ідеї. Минулого тижня ми провели воркшоп у міськраді із залученням проектанта, на якому його розкритикували. У результаті він погодився значно змінити проект», – розповідає Чаплінський.

До участі у воркшопі запрошують мешканців вулиці та всіх охочих львів’ян.

Нагадаємо, що з 25 липня у Львові стартує тиждень громадського простору.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!