Львів’ян запрошують на першу посмертну виставку Мирослава Ягоди

2566 0
Куратори зібрали 100 знакових творів митця з різних періодів його творчості.
Мирослав Ягода. Автопортрет. Фото: art.lviv-online.com

Мирослав Ягода. Автопортрет. Фото: art.lviv-online.com

21 березня о 16:00 у Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького відкриється перша посмертна ретроспективна виставка Мирослава Ягоди. Про це повідомляє галерея.

В експозиції, яку формували Тарас Возняк, Галина Хорунжа і Станислав Силантьєв, об’єднали понад сотню знакових творів художника: від ранніх з так званого «чорного періоду» (друга половина 1980-х років) до частини останніх робіт, створених у 2010-х роках.

Читайте також: Куди піти на тижні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

«Виставка останнього з хрестоматійних представників львівського художнього андеграунду. Одна з найбільших ретроспективних художніх виставок за останнє десятиліття в Україні. Глядач отримає можливість побачити твори художника у тій кількості і тій експозиційній конфігурації, які були неможливі за життя художника. Твори витриманi y кращих традиціях "експериментального мистецтва з елементами індустріалу, дарк кабаре та авангардного джазу". Мирослав Ягода – Tom Waits від живопису», – розповідають організатори.

Довідка:

Мирослав Ягода народився 23 серпня 1957 року у с. Гірник Львівської області. У 1986 році закінчив Український поліграфічний інститут імені Івана Федорова у Львові за фахом «художник». Учасник багатьох виставок і перформенсів — поетичних, живопису, графіки. Окрім того, автор поетичних збірок «Черепослов» (2001), «Дистанція нуль» (2004), «Сяймо» (2007), «Паралельні світи» (2011).

Останні роки життя провів відлюдником. Але у 2014 році в галереї Дзиґа провів виставку-продаж своїх творів для допомоги українським військовим. Помер 12 березня 2018 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!