Львів’ян запрошують на прем’єру «Вертепу», що супроводжуватимуть автентичні співи

1043 0
Музичною режисеркою є Уляна Горбачевська.
фото: перший театр

фото: перший театр

Львів’ян запрошують на прем’єру містерії звуку під назвою «Вертеп», що відбудеться 14-15 січня у Першому театрі. Кожна дія «Вертепу» має свою історію, а за основу взяли текст «Сокиринського вертепу» 1774 року, записаного в Полтавській області. Окрім цього, усе дійство супроводжують аутентичні співи, яким надали сучасного звучання. 

Задум «Вертепу» тісно пов’язаний із актуальними подіями – на першому плані боротьба з жорстоким тираном, чиї нелогічні дії, продиктовані хворобливою уявою, призводять до трагедій. Перша дія – класична різдвяна історія: народження Ісуса і розповідь про царя Ірода. Друга – написана за мотивами фольклору, який виник під час війни.

Читайте також: Де у Львові можна відчути дух Різдва. Підбірка локацій

«Вертеп – це народний гумор, який рятує в важкі часи, адже, по-доброму жартуючи, ми оспівуємо мужність нашої нації, що не втрачає винахідливості та хорошого настрою навіть в період небезпеки... Традиційно, в Україні з вертепом ходили чоловіки, проте зараз, коли чоловіки боронять країну на фронті, жінки воюють, зокрема і на культурному фронті, оберігають традиції, саме тому наш «Вертеп» – це лише жінки», – пояснюють організатори.

Прем’єра запланована на 14 січня, 14:00. Дійство триватиме 1 годину 20 хвилин. Режисеркою є Ірина Ципіна, а музичною режисеркою – Уляна Горбачевська.  Дійові особи та виконавці-вертепники: народна артистка України Ольга Гапа, заслужена артистка України Тетяна Максимюк, заслужена артистка України Олена Крилова, Богдана Бончук, Надія Лисак, Наталія Білан, Катерина Мусієнко, Анастасія-Марія Хавунка, Лариса Діденко, Ірина Занік, Любов Кузь, Мар’яна Кривдик, Леся Шкап’як. 

Читайте також: «Як робила ваша бабця, так і правильно», Яринна Винницька про традиції Різдва

Квитки можна придбати за посиланням. Вартість: 80 грн.

Нагадаємо, що ;Tvoemisto.tv пропонує підбірку локацій у Львові, де можна відчути дух Різдва.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!