Львів'ян запрошують на виставку «Міф», що відкрив молодий художник із Дніпра. Фото

1776 0
Вхід – безкоштовний.
фото івана станіславського, твоє місто

фото івана станіславського, твоє місто

У Львові відкрили виставку «Міф» Володимира Габуди. Митець народився в місті Дніпро та у своїй творчості вибудовує власну міфологію через поетичні образи, символи, поєднані з пейзажами, ландшафтами, що оточують у повсякденні.

«Ланцюг слів, говір речей, мариво спогадів – розпадаються і відроджуються, заповнюють пустки полотен, складаються частинками нетривкого світу. Міф народжується з вибуху першосвіту, час і простір починаються з дитячого майданчика, де все відбулося вперше, де з’явився Інший, де відчуло тривогу Я. Це не минуле годується плоттю вразливого дорослого, це відбиття у дзеркалі бачить як вперше і в очікуванні застигає. Важкий погляд падає на дикий крайобраз. Великі райдуги як символ весни та пробудження, але поряд череп як великий давній камінь, як вага земної кулі», – пояснює автор.

Читайте також: ТОП-5 виставок у Львові, які можна відвідати

Оглянути експозицію можна в арт-центрі «Дзига» до 26 лютого. Вхід – безкоштовний.

Нагадаємо, що напередодні у Львівському муніципальному мистецькому центрі відкрили виставку українського активіста та художника з Лисичанська Віталія Матухна «Пейзаж буже іншим». Вона присвячена локальній ідентичності, що зникає, та пам’яті Луганської області до 24 лютого 2022 року.

Для довідки

Володимир Габуда народився в місті Дніпро 1990 року. Закінчив Дніпровський театрально-художній коледж за спеціальністю образотворче мистецтво. Поет, автор поетичної збірки Міф. Бандурист, займається вивченням кобзарства, дослідженням мелодій епічних творів, способів гри на бандурі ковзарів Слобожанщини. Учень харківської кобзарського цеху з 2016 року.

Фото Івана Станіславського, Твоє місто
__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!