Львів’ян запрошують помолитись перед мощами великомученика Меркурія. Деталі

2670 0
Мощі і частинка його щита перебуватимуть у храмі Преображення Господнього ПЦУ.

19 серпня у храмі Преображення Господнього ПЦУ, що на вул. Роксоляни, 43 у Львові, буде виставлено ікону та ковчег з мощами святого великомученика Меркурія Кесарійського (воєначальника III ст.). Про це Tvoemisto.tv повідомив настоятель храму протоієрей отець Володимир.

Ікона та мощі, що зберігаються на горі Афон у монастирі Пантократор (Греція) перебуватимуть у Львові до 8 вересня.

Читайте також: Вірменський кафедральний собор у Львові відзначить храмовий празник

Щоденно з 19 серпня  до 8  вересня храм буде відчинений з 7:30 до 21:00, а о 9:00 і о 19:00  буде служитись акафіст, молитви перед святинею за здоров’я і зцілення та благословення святим єлеєм.

На 19 серпня розклад богослужінь такий:

  • 9:00 – Акафіст до св. вмч. Меркурія Кесарійського
  • 10:00 – Водосвятний молебень
  • 11:30 – Святкова Літургія Іоана Золотоустого, після якої відбудеться освячення плодів
  • 19:00 – Акафіст до св. вмч. Меркурія Кесарійського.

Меркурій Кесарійський вважається покровителем воїнів, він молиться за мир і любов у сім’ях. День його пам’яті відзначають 7 грудня.

Також у храмі кожен охочий буде мати можливість приклонитися перед іконою Пресвятої Богородиці «Всецариці», що привезена з Афону. До неї моляться за недужих, алко- та наркозалежних. Окрім того, можна помолитись до ікони Святого Спиридона Тримифунського Чудотворця з острова Корфу, який вважається фінансовим радником і допомагає тим, у кого чисті наміри, та до інших ікон.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!