Львів'ян запрошують скуштувати узбецьку шурпу і допомогти війську

2400 0
14 серпня Львівський кулінарний клуб «Zdorowja I Spoki'j» проводить акцію "Шайтан-Шурпа", під час якої кожен зможе скуштувати узбецької страви, а половина виручених від гостини коштів піде на допомогу українським військовим.
Фото: stalic.livejournal.com

Фото: stalic.livejournal.com

"Баранина, цибуля, паприка, томати, морква, кінза… Смак сходу, смак джихаду… Джиха́д або джигад (араб. — зусилля) — боротьба за те, що є найблагороднішою і найвищою метою. Для нас ВОЛЯ – понад усе. Борцям за неї – слава! Постраждалим – допомога. Полеглим – вдячність і пам’ять. Наш джихад жовто-блакитний ", – так анонсують організатори свою акцію, пише Galnet.

 "За здоров’я наших зі зброєю їмо шурпу. Узбецьку шурпу “кайтанму”. Вона дає сили і зміцнює душу. Приходьте, друзі! Буде смачно і з користю для війська, обіцяємо”, — закликає львів’ян Львівський кулінарний клуб “Здоров’я і спокій”.

Частування розпочнеться 14 серпня після 16:00 біля "Фабрики корків", що на вул.Лесі Українки, 17.

Довідка: 

Шурпа — густий темний м'ясний суп з обсмажених продуктів, національна страва багатьох народів Середньої Азії, Близького Сходу. Особливістю приготування є те, що м'ясо перед тим як варитися обов'язково смажиться до повної або часткової готовності. Часом смажиться і частина овочів — переважно цибуля, морква. В шурпу кладуть крупи, інколи додають сухофрукти. Нерідко шурупу подають роздільно — окремо на тарілках м'ясо, а окремо в чашках густий бульйон.

.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!