Концерт, колядки та вертеп. Львів'ян запрошують на Різдво до Шевченківського гаю

2626 0
Львівський скансен організовує Різдвяний концерт.
Фото: Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького

Фото: Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького

Львівський скансен запрошує містян 7-8 січня на святкове дійство «На Різдво до Гаю». Впродовж двох днів у скансені звучатимуть веселі коляди та ходитимуть вертепи, а у хатках на гостей чекатимуть оновлені різдвяні інтер'єри.

Джерело: Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького

7 січня з 13:00 до 15:00 та з 14:00 до 16:00 у скансені проведуть Різдвяну екскурсію. Відвідувачі довідаються, як святкували Різдво наші пращури та спробують традиційні святкові смаколики. Долучитися можна за попередньою реєстрацією за посиланням.

З 13:00 до 16:00 організатори обіцяють вертепи та колядки у стодолі зі села Либохора. З 15:00 до 16:00 у колядницькій майстерні відвідувачі заходу дізнаються про особливості святкування Різдвяних свят та заколядують пісень із нового збірника музею. 

Читайте також: Верхівку ялинки у Львові прикрасили стилізованим протитанковим їжаком

8 січня з 13:00 по 15:00 на гостей музею чекатимуть вертепи та коляди у стодолі із села Либохора. А з 15:30 до 18:30 відбудеться Різдвяний концерт. У заході візьмуть участь: Марта Кузій, Уляна Горбачевська, Соломія Чубай, Пиріг і Батіг та Lemko Bluegrass Band.

Читайте також: «Остап знову збере усіх на Різдво». Як львівський художник гуртував у себе сотні колядників

Крім того, у музеї обидва дні працюватимуть арт-інсталяція «Набат», різдвяна шопка у каплиці зі с. Хоросного, різдвяна виставка Тараса Кеба «Тут ангели чудяться», невеличкий ярмарок майстрів на головній галявині Музею, оновлені різдвяні інтер'єри у окремих хатках, фудкорти зі смаколиками, а також можна буде погодувати тваринок, придбавши їм корм на місці.

Для дорослих вхідний квиток на один день коштуватиме 150 грн (пільговий – 100 грн). Їх можна придбати на сайті ticketclub.com.ua або у касі в день події.

Читайте також: Верхівку ялинки у Львові прикрасили стилізованим протитанковим їжаком

Нагадаємо, що у Шевченківському гаю відкрили арт-інсталяцію Влодка Кауфмана «НАБАТ». Відкриття відбулося 6 грудня в Музеї народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького. Організатором проєкту є Кримський дім у Львові. 

Ірина Давосир

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!