Львів’янам повернули територію навколо стадіону «Сільмаш»

2911 0
Тут мають побудувати сучасний спортивний комплекс.
Фото: Центр міської історії

Фото: Центр міської історії

Територію навколо стадіону «Сільмаш» у Львові повернули громаді. Про це повідомила керівниця юридичного департаменту Гелена Пайонкевич.

Читайте також: На бігові доріжки для стадіону «Скіф» у Львові цього року виділять понад 9 мільйонів гривень

За її словами, Західний апеляційний суд 3 вересня залишив без змін рішення суду, яким компанії «Три Корони Девелопмент» відмовили у скасуванні ухвали ЛМР про виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. І. Сулими – вул. Народній. 

«ЛКП «Спортресурс», м‘яч на вашому полі. Ухвала чинна, затверджуємо проєкт землеустрою і працюємо далі», – написала вона на своїй сторінці у Фейсбук.

Директор ЛКП «Спортресурс» Ігор Самотій пояснив Tvoemisto.tv, що колись тут були тренувальні поля, але зараз фактично нічого немає. Сам стадіон, споруди, роздягальні перебувають у приватній власності.

«Позивач аргументував, що їм потрібна ця земельна ділянка, щоби обслуговувати основний стадіон, а громада міста хотіла, щоби ми забрали це в комунальну власність і збудували тренувальний комплекс, бо стадіон занепадає і мешканці переживали, що там можуть бути якісь забудови», – розповів Ігор Самотій. 

Зазначимо, що мешканці прилеглих до стадіону «Сільмаш» вулиць у 2016 році вийшли на протест, щоб не допустити можливості будівництва багатоповерхівки на його місці.

Читайте також: Занедбаний стадіон «Торпедо» хочуть перетворити на базу для легкої атлетики

Нагадаємо, що 20 жовтня 2016 року на сесії Львівської міської ради прийняли ухвалу про викуп у ТзОВ «Три Корони Девелопмент» для суспільних потреб об’єкта нерухомого майна – роздягальні для спортсменів та споруди стадіону на вулиці Городоцькій, 207. 

У вересні 2018 року депутати проголосували ухвалу «Про надання ЛКП «Спортресурсу» дозволу на виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. І. Сулими – вул. Народній». 

ЛКП «Спортресурс» планує збудувати тут сучасний спортивний комплекс. 

Додамо, що у середині минулого століття саме на стадіоні заводу «Сільмаш» зародився львівський футбол. Трибуни спортивної арени колись вміщали до трьох тисяч вболівальників. Саме на стадіоні «Сільмаш» у 50-60 роках проводила змагання команда «Сільмаш», яка згодом реорганізувалася в ФК «Карпати».  

Катерина Бортняк

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!