У Львові протестують проти можливої забудови стадіону «Сільмаш»

4791 0
Мешканці прилеглих до стадіону «Сільмаш» вулиць хочуть не допустити можливості будівництва багатоповерхівки на його місці.
фото: прес-служба патрульної поліції

фото: прес-служба патрульної поліції

Сьогодні, 20 жовтня, близько 30 мешканців вулиці Городоцької різного віку вийшли на протест проти можливої забудови території футбольного поля на стадіоні колишнього заводу «Сільмаш». Упродовж 45 хвилин вони безупинно ходили по пішохідному переходу за адресою вулиця Городоцька,132, не пропускаючи навіть громадський транспорт. Про це Tvoemiso.tv розповіла прес-офіцер патрульної поліції Львова Катерина Рибій.

«Наразі на ділянці рух відновлено. Протестувальники пішли до Франківської адміністрації. Вони повідомляють, якщо не вдасться дійти згоди, то о 14 годині знову перекриватимуть рух на Городоцькій і Кульпарківській вулицях», – повідомила Катерина Рибій.

Нагадаємо, що 4 жовтня, на розгляд депутатів Львівської міськради було винесено проект рішення про викуп у ТзОВ «Три Корони Девелопмент» для суспільних потреб об’єкта нерухомого майна – роздягальні для спортсменів та споруди стадіону на вулиці Городоцькій, 207, тобто стадіону колишнього «Сільмашу». Місцеві мешканці виступають проти такого перебігу подій.

Начальниця юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич повідомляла, що управління архітектури працює над внесенням змін до детального плану території, оскільки станом на сьогодні в ньому передбачена можливість будь-якого будівництва. За інформацією депутатів різні частини майнового комплексу мають різних власників, а це може призвести до того, що ці частини доведеться викуповувати окремо. Відтак вони прийняли рішення перенести питання про викуп. Проблемне питання розглядатимуть на засіданні ЛМР сьогодні, 20 жовтня.

Додамо, що у середині минулого століття саме на стадіоні заводу «Сільмаш» зародився львівський футбол. Трибуни спортивної арени колись вміщали до трьох тисяч вболівальників. Саме на стадіоні «Сільмаш» у 50-60 роках проводила змагання команда «Сільмаш», яка згодом реорганізувалася в ФК «Карпати». Тепер м’яча тут ганяють лише дитячі команди.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!