Львів'янка вкотре стала переможницею радіодиктанту

1242 0
Христина Гоянюк писала диктант 23 раз.
Скрін з відео "Твого міста"

Скрін з відео "Твого міста"

У вівторок, 5 грудня, стали відомі імені переможців Радіодиктанту національної єдності-2023, який відбувся 27 жовтня. Цьогоріч без помилок диктант написали дві учасниці, одна із них – львівʼянка Христина Гоянюк. Другою переможницею стала вчителька із Волині Галина Шура. Про це пише Суспільне Мовлення.

«Цього року у нас дві переможниці, які написали Радіодиктант-2023 без жодної помилки. П’ять осіб написали Радіодиктант з однією помилкою. 34 слухачі та глядачі написали текст Радіодиктанту з двома помилками, а решта — з трьома та більше помилками», – зазначила координаторка Радіодиктанту національної єдності Юлія Шелудько. 

Читайте також: Подруга президента Франції. Історія львів'янки, яка єдина написала радіодиктант без помилок

За її словами, географія учасників дуже різна. Зокрема, цього року був один лист із Москви. Найбільше листів з України, є багато з Європи, а також зі всіх континентів та десятків держав. Загалом свої роботи надіслало близько 20 тисяч людей. Із них паперових орієнтовно 3 тисячі.

Переможцями Радіодиктанту національної єдності-2023 також стали учасники, які припустилися однієї помилки:

  • Olesia Zhu
  • Євгенія Антонюк
  • Вікторія Норичка
  • Іванна Рубан
  • Юлія Шевченко

 

Додамо, сама Христина Гоянюк сумнівалась у перемозі.

«Диктант був важчим, ніж завжди і не до кінця зрозумілим. Але я все відправлятиму свій рукопис і чекатиму оголошення результатів», – сказала жінка у коментарі Tvoemisto.tv після написання диктанту.

Нагадаємо, львівʼянка Христина Гоянюк встановила рекорд України. 77-річна жінка жодного разу не пропустила радіодиктант національної єдності. Цьогоріч писала його вже 23 раз, більше десяти разів результат у неї був ідеальним.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!