Львів’яни назвали 13 проблем пологових будинків міста

15436 0
Львів’яни виділили 13 найпоширеніших проблем пологових будинків Львова. Озвучили список у рамках дискусії «Пологові будинки у Львові: яких змін очікувати?», організованої проектом Tvoemisto.tv «Платформа консенсусу» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
фото: kievvlast.com.ua (ілюстративне)

фото: kievvlast.com.ua (ілюстративне)

24 жовтня у Львові відбулася зустріч, на якій обговорювали проблеми, що існують у львівських пологових будинках та можливі шляхи їх вирішення.

Наталія Міхнова, львів’янка та молода мама, розповіла про нещодавно проведене опитування, в рамках якого львів’яни поділилися досвідом перебування у пологових будинках. «В обговоренні взяло участь 500 львів'ян, усі коментарі було опрацьовано та виведено 13 найпоширеніших проблем, з якими зіштовхуються пацієнти пологових будинків», – наголошує Наталія Міхнова.

«Ми розробили план дій щодо кожного з пунктів і зрозуміли, що для виконання деяких з них не потрібно багато коштів, – зазаначає Наталія Міхнова. – До прикладу, що стосується хамства медичних працівників, то достатньо видати наказ, у якому буде вказано, що за факти хамства, інформація про які надійде на гарячу лінію, або у вигляді письмової скарги, буде автоматична догана і змусити підписатися під цим наказом кожного медичного працівника.  Аналогічно можна вирішити проблему лактації та обов’язкового двогодинного «теплового ланцюжка».

Наталія Міхнова, фото Богдана Ємця

Ірина Микичак, в.о. керівника департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, подякувала за опитування, аналіз результатів, реальні пропозиції та попросила передати їх їй особисто для детальнішого ознайомлення та опрацювання на засіданні з акушерами-гінекологами.

Читайте також: Перинатальний центр у Львові може запрацювати у 2017 році

«Над цими пунктами варто задуматись і нам потрібно спільно працювати над їх вирішеннями. Але також слід розуміти, що жоден підпис чи догана не заставить лікаря робити те, що він має робити за сумлінням», – додала Ірина Микичак.

Ірина Микичак, фото Богдана Ємця

Також чиновниця наголосила, що  не потрібно категорично перекреслювати багаторічну роботу пологових будинків і казати, що абсолютно всі пункти не виконуються, зокрема мова йде про «тепловий ланцюжок», якого, за словами Ірини Микичак, дотримуються у пологових будинках Львова. Цю думку підтримує Людмила Шекета, головний лікар Міського комунального клінічного пологового будинку №1 та львів’янка Уляна Пак, що народжувала у Львові.

 

Підготувала Оксана Лісна


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!