Львів'яни майже добу не можуть вилетіти на відпочинок у Туреччину. Що сталось. Оновлено

17345 3
З літаком, що виконує рейси для компанії JoinUp!, виникла проблема.
Фото: Львівський аеропорт/Facebook

Фото: Львівський аеропорт/Facebook

Учора, 18 травня, із Львівського аеропорту мав вилетіти літак авіакомпанії Bukovyna Airlines в Анталію. Це був чартерний рейс на замовлення туроператора JoinUp!. Проте до нині туристи перебувають в аеропорту.

На сайті туроператора пояснили, що літак, що вертався з Анталії, мав аварійну посадку у львівському аеропорту.

«На рейсі BKV 2170 Анталія-Львів під час заходу на посадку у аеропорт Львова спрацювала система подачі кисню в салон. Всі пасажири в порядку, перебувають у безпеці. За фактом інциденту проводиться розслідування відповідними держаними органами», – кажуть в JoinUp!.

Відтак, у компанії пообіцяли надати резервний борт тієї ж авіакомпанії, що мав вилетіти замість 15:30 о 20:00. Затримку туристам обіцяли компенсувати. Проте згодом виліт перенесли на 5:30 ранку, але і станом на 11:30 навпроти рейсу написано «Затримка» на табло львівського аеропорту, а в онлайн-табло туроператора жодних пояснень чи приміток немає.

Пасажири розповідають, що зранку їх таки посадили в літак, утім той нікуди не полетів. За словами пілота, передає 4studio, турецька сторона не могла прийняти борт. Тож людей випустили з літака за три години, а потім вони були змушені чекати на багаж.

Як повідомили близько 14:00 у львівському аеропорту, був поданий резервний борт компанії YanAir, що ввечері не зміг злетіти через недокомплектацію персоналом судна. А вранішній борт того ж перевізника не мав сертифікації для польотів в Туреччину. Та, кажуть в аеропорту, пасажири все ж вилетіли в Анталію ще до обіду.

У відгуках про співпрацю туроператора JoinUp! та авіакомпанії Bukovyna туристи пишуть, що рейси затримувались і на 12 годин, і на 30, таких випадків було вже десятки за квітень-травень цього року.

Чартерні рейси для туроператора JoinUp! виконували різні авіакомпанії, серед них YanAir та BravoAvia, з якими також часто виникали затримки, а літаки були не в найкращому стані. Тоді туроператор заснував власну авіакомпанію SkyUp та заявив про низку і чартерних, і регулярних рейсів, зокрема і зі Львова. Проте більшість з цих рейсів так і не відкрились донині, виконуються кілька чартерів, а туроператор продовжує працює з посередниками.


Читайте також:
19 Травня, 2019 20:38
читачка Зранку було фото з літаком візейра в нашому аеропорту
19 Травня, 2019 18:28
до читачка А де ви там Wizzair побачили?
19 Травня, 2019 15:27
читачка Я розумію, що фото ілюстративне. Але в даному випадку візейр точно некоректно ставити до новини про українських недобросовісних туроператорів і авіалінії з 30-річними бортами
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!