Львів'яни можуть взяти участь у он-лайн аукціонах арештованого майна

5900 0
Львівщина входить до бази Системи електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ), як пілотна область. Відтак, львів'яни та мешканці області можуть брати участь в он-лайн аукціонах арештованого майна.

Загалом до бази СЕТАМ уже вносяться лоти з 10 пілотних областей, інформує прес-служба Кабміну. Станом на 7 липня у базі вже було 894 лоти на загальну суму 176 млн грн. Серед них житлові об’єкти, об’єкти нерухомого майна, рухоме майно, нежитлові приміщення, автотранспортні засоби, оргтехніка та інші.

Крім того, за повідомленням ДП «Інформ’юст», у системі вже зареєстровано майже 2 тисячі заявок на участь у торгах.

Лише у перший день електронних торгів – 1 липня – було продано 30 лотів – половину від загальної кількості, виставленої на продаж. Сума від реалізації цих об’єктів склала 1 млн 197 тис. грн, що на 17,6% перевищило первісну вартість. Цього дня на торги виставлялися 63 об’єкти, тобто реалізовано було половину майна.

Найближчий аукціон на майно, зареєстроване у Львівській області, відбудеться 14 липня. Серед анонсованих лотів – 5 цегляних гаражів, автомобіль ВАЗ 21061 та LADA 11193 та частини двокімнатних квартир.  

Для того, аби взяти участь в електронних торгах, охочі повинні пройти процедуру реєстрації на сайті системи, сплатити гарантійний внесок у розмірі 5% від стартової ціни лота на рахунок організатора і подати заявку на участь в електронних торгах.

Електронні торги проводяться впродовж одного робочого дня з 9:00 до 18:00.

У разі коли ціна лота становить від 100000 грн і більше, цінова пропозиція повинна бути підписана за допомогою електронного цифрового підпису учасника, що запропонував її.

Переможцем електронних торгів визнається учасник, від якого на момент завершення електронних торгів надійшла найвища цінова пропозиція. Якщо один із учасників запропонував придбати майно за стартовою ціною і пропозицій щодо купівлі майна від інших учасників не надійшло, майно продається за стартовою ціною.

Деталі реєстрації та проведення аукціонів.

Одна з основних причин впровадження такого проекту – викорінення корупційних інструментів у процесах продажу арештованого майна. Другий важливий момент – неможливість втручання у он-лайн систему будь-яких сторонніх осіб, в тому числі – державних виконавців, а відтак – жодного незаконного впливу на хід торгів.

За словами Міністра юстиції України, з наступного року система електронних торгів арештованим майном запрацює на всій території України. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!