У Києві наклали арешт на частину ТРЦ, власниками якого є члени уряду рф

899 0
Загальна вартість арештованих активів складає понад 1,2 млрд грн.
Фото: Національна поліція України

Фото: Національна поліція України

У Києві наклали арешт на частину торгово-розважального центру, власниками якого є члени уряду росії. Про це повідомляють у Національній поліції України. 

Правоохоронці встановили, що фактичними власниками частини підприємства у Києві є високопосадовці російської федерації та керівники ВАТ, понад 50% акцій якого належать державі-агресору. Прибуток від його господарчої діяльності міг використовуватися у фінансуванні підривної діяльності проти України.

Справу розслідують за статтею Кримінального кодексу «зловживання владою або службовим становищем». 

Читайте також: Директора коледжу на Львівщині спіймали на хабарі у 75 тисяч гривень 

«Поліцейські встановили, що посадові особи цього підприємства з метою легалізації коштів, здобутих злочинним шляхом, та уникнення санкцій конфіскації майна, яке є власністю громадян рф, здійснили незаконне переоформлення частини приміщень торговельного центру на підконтрольну офшорну компанію, власниками якої також є росіяни з-поміж керівництва уряду російської федерації. Вказані дії були здійснені з використанням фіктивного підприємства за допомогою виготовлення підроблених документів», – зауважують у Нацполіції. 

З метою збереження вищевказаного майна та унеможливлення вчинення суб’єктом господарювання дій на шкоду державній безпеці України Солом’янський районний суд наклав арешт на нежитлові приміщення площею понад 15 тис. м кв. загальною вартістю понад 1,2 млрд грн.

Нагадаємо, прокуратура у Верховному Суді домоглася остаточного повернення столичній громаді земельної ділянки вартістю 12,6 млн гривень. Йдеться про передачу в оренду на 25 років земельної ділянки на вул. Бродівській у Голосіївському районі Києва.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!