У Львові одружуються на дахах і в парках

13004 0
Львів'яни переймають західну традицію одружень і замість того, аби просто «розписатися» в РАЦСі, проводять церемонії у більш мальовничих чи незвичних місцях, використовуючи цікаві декори, арки, гірлянди, свічки. Tvoemisto.tv дізналось, як запросити працівника РАЦСу на таке «виїзне» весілля.
Фото Олени Галазюк, Facebook

Фото Олени Галазюк, Facebook

Замовити таку послугу можна офіційно. За минулий рік тільки міський відділ реєстрації актів цивільного стану зареєстрував таким чином 49 пар, а за перше півріччя цього року – 14. Окрім міського РАЦСу такі послуги надають і районні відділи реєстрації.

«З 2010 року законодавство дозволяє проводити обряд урочистої реєстрації шлюбу, так би мовити, на виїзді. Популярністю користується палац Потоцьких та ресторани, де молодята святкують одруження. Також проводили обряди у парках. Для таких виїзних церемоній у нас є спеціальна обрядова група», – розповів tvoemisto.tv керівник міського РАЦСу Зіновій Старосцінський.

Щодо проведення церемоній на львівських дахах, саме міський відділ реєстрації цього ще не практикував, проте львів'яни розписуються і там: «Окрім міського є ще районні відділи, можливо, вони проводили такі обряди», - пояснив він.

Оскільки РАЦС міський, зауважив Зіновій Старосцінський, працівники практично не виїжджають за місто, адже це забирає багато часу.

«Виїзний обряд не можуть замовити люди, які ще не провели державної реєтрації шлюбу. Нам мають показати свідоцтво про шлюб і написати до нас заяву на отримання такої послуги, обговорити з нами усі деталі», – додав керівник РАЦСу.

Він зауважив, що найбільшою популярністю такий обряд користується в робочі дні, значно меншою – у вихідні та свята. Вартість виїзної церемонії у будні – 700 грн, у вихідні та святкові дні – 1 000 грн.

Контакти міського РАЦСу: Львів, вул. І. Франка, 157, тел.: (032)270-56-94. Адреси та номери телефонів обласного і районних відділів реєстрації тут.

Зазначимо, у 2013 році у Львові зареєстровано 6 168 шлюбів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!