Львів’яни скаржаться на відключення газу. У «Львівгазі» прокоментували ситуацію

1755 0
Газопостачання у житлових будинках відключають через здійснення ремонтних робіт мережі.
Фото: Рівнегаз

Фото: Рівнегаз

Мешканці Львова скаржаться на відключення газу. За інформацією міськради, деякі помешкання залишаються без газопостачання більше 2 днів. У «Львівгазі» таку ситуацію пояснюють проведенням регламентних робіт, коли без припинення подачі блакитного палива обійтися неможливо. Завершити перевірки планують до вересня. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів менеджер зовнішніх зв’язків з громадськістю АТ «Львівгаз» Петро Лукіянчук.

Читайте також: Як у Львові подати показники за воду, газ і світло, не виходячи з дому. Інструкція 

Як розповіла заступниця міського голови Львова з питань ЖКГ Ірина Маруняк, на сьогодні на «Гарячій лінії» незакриті 42 звернення щодо відключень. Зокрема, за вихідні надійшло 5 звернень.

«Будемо скеровувати листи до ПАТ «Львівгаз», ЛОДА та у правоохоронні органи, адже ситуація, коли мешканці кілька днів не мають змоги приготувати їжу, підігріти воду, є неприпустимою. Необхідно, щоб диспетчерська служба ПАТ «Львівгаз» і ремонтні бригади працювали цілодобово, щоб такі відключення, якщо вони з технічних причин, максимально швидко завершувалися», – наголошує Ірина Маруняк.

Більшість звернень стосується витоків газу в будинках. Близько 90% робіт на мережах проводять з мінімальним відключенням подачі газу, пояснюють у «Львівгазі».

«Газопостачання ми припиняємо лише у випадках, коли необхідно здійснити заміну або ліквідувати значний витік газу, провести ремонтні роботи з регулятором, краном або запобіжним вхідним клапаном, якщо це стосується діючого ГРП. Без відключень газу цей перелік робіт виконати неможливо. Здебільшого газопостачання припиняємо на декілька годин, але є випадки, коли можуть збільшити ці терміни до 2-3 днів. Запуск газу також залежить від того, наскільки вчасно мешканці допускають наших працівників до газової мережі», – коментує Петро Лукіянчук.

Читайте також: Чи можуть львів'яни уникнути зростання ціни на доставку газу. Роз'яснення

Він додає, що про здійснення робіт та терміни відключення газопостачання споживачів попереджають заздалегідь. Такі роботи проводять постійно упродовж року, а не у конкретний період. І це не пов’язано з неплатежами мешканців за комуналку.

«Насправді планові роботи, усунення витоків газу, інвентаризація відбувалися ще від моменту створення газової мережі. Звичайно, якщо зараз тепла пора, то наші працівники їх набагато швидше і якісніше можуть зробити, тому що не заважають погодні умови, тим більше до початку опалювального сезону», – пояснює Петро Лукіянчук.

Завершити перевірку у «Львівгазі» планують до вересня.

Юлія Осим

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!