Львів'яни домоглися скасування дозволу на будівництво багатоповерхівки на вулиці Тернопільській

3774 0
Виконком затвердив рішення про будівництво у 2021 році.
Фото: Наші гроші. Львів

Фото: Наші гроші. Львів

У Львові мешканці домоглися скасування дозволу на будівництво багатоповерхівки на вулиці Тернопільській, 42. Суд визнав протиправними і скасував видані виконкомом містобудівні умови. Про це повідомили «Наші гроші. Львів» із посиланням на постанову Восьмого апеляційного адміністративного суду від 1 лютого цього року.

Виконком затвердив рішення на будівництво 8-ми поверхового двосекційного житлового будинку на 63 квартири та двох комерційних споруд ‒ одно- та п’ятиповерхової. У квітні 2022 мешканці сусіднього будинку, із яким безпосередньо межує з будівництвом на Тернопільській, 42, звернулися до суду, аби скасувати виданий виконкомом документ.

Читайте також: У сквері в історичному ареалі Львова без погоджень будують кафе-бар

Львів'яни зазначили, що ділянка відноситься до так званої зони Г-6, де передбачено будівництво ринків, торгових центрів і магазинів, але не житла. Тобто це суперечить генеральному плану та зонінгу міста, а також опирається на затверджений з порушеннями детальний план території.Крім того, відстань між фасадами будинку мала б становити 20 метрів замість 16,2. Перевищено і допустимий відсоток забудови земельної ділянки: не 33,95%, а всі 45,5%. А відстань від крайньої межі проєктованого проїзду до будинку, у якому знаходиться квартира позивача, мала б бути не менше 9-11 метрів, а натомість становить 7,7 метри.

Відтак, суд вирішив, що містобудівні умови та обмеження (МУО) в першу чергу мають відповідати плану зонування, та вже у разі його відсутності – детальному плану. Видані МУО не відповідають вимогам ДБН щодо допустимої щільності населення, допустимих відстаней до сусіднього житлового будинку, а також забезпечення проїзду пожежних машин.

Нагадаємо, що Галицький районний суд скасував арешт на ринок «Добробут», який наклали в межах кримінального впровадження за заявою Львівської міської ради.  Фактично під забороною залишилось лише відчуження майна. 

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!