Львів’яни вирішили стерегти дерева у сквері святого Юра. Фото

6940 2
Сьогодні, 5 березня, львів’яни організували спільний сніданок у сквері біля собору Святого Юра. Активісти зібралися, аби захистити тутешні дерева від знищення. Згідно із проектом спорудження пам’ятника Андрею Шептицькому, частину дороги з автобусною лінією планують перенести, а більшість насаджень – вирубати.

Активісти закликають небайдужих мешканців міста приходити кожного дня з 8 до 10 години ранку у сквер біля собору Святого Юра, снідати разом, спілкуватися, обговорювати проблеми громадського простору й вартувати насадження.

Сьогодні відбулася перша така зустріч. Організатори - представники ініціативи Urbanideas - розповіли Tvoemisto.tv, чого хочуть досягти:

- врятувати насадження у сквері, серед яких є цінні породи дерев: червонокнижний ясен білоцвітний та столітній дуб;

- зберегти архітектурно-планувальну структуру скверу-площі св. Юра;

- домогтися наданя скверу статусу пам’ятки садово-паркового мистецтва;

- не змінювати транспортну комунікацію цієї частини міста.

За словами активістів, творці й прихильники проекту більше дбають про водіїв, аніж про пішоходів. Унаслідок перенесення дороги ближче до корпусу Національного університету "Львівська політехніка" доведеться вирубати дві третини дерев, а також руйнувати чи змінювати розташування дитячого майданчика.

Активісти сподіваються, що ця ідея набуде розголосу, а небайдужих львів’ян буде достатньо, аби почергово вартувати сквер.

Слідкувати за ініціативою можна на Facebok-сторінці «Врятуй сквер святого Юра».

Нагадаємо, відповідно до ухвали сесії, Курія Львівської архиєпархії УГКЦ, яка отримала у тимчасове користування площу Святого Юра, має забезпечити спорудження нового дитячого майданчика, окремої відпочинкової зони та зупинки громадського транспорту. 

Як раніше повідомлялося, активісти пропонують львів'янам зареєструватися для того, аби організувати чергування охочих у сквері, щоб не допустити несподіваної вирубки.

Підготувала Юлія Сабадишина. Фото автора


Читайте також:
5 Березня, 2015 17:18
Максим Я водій і перенесення дороги мені ще менше подобається чим пішоходам.
5 Березня, 2015 13:25
Volodymyr молодці
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!