Львів'яни закликають мерію заборонити висотну забудову в одному з районів

2226 0
Мешканці також просять присвоїти території зелених насаджень статус Регіонального ландшафтного парку «Малоголосківські пагорби».
Фото з петиції

Фото з петиції

Львів'яни закликають мерію заборонити висотну забудову на 22 гектарах, що розташовані у зеленій зоні мікрорайону 

«Під Голоском». Зокрема, пропонують створити там парк. Відповідну пропозицію зареєстрували на платформі місцевих петицій.

«Зі смутком дізналися про плани висотної забудови на скандальних 22 гектарах, які охоплюють територію зони Р-3. Потенційна втрата цієї зеленої зони, що слугує відпочинку та рекреації для багатьох мешканців Львова, а також природного укріплення мікроклімату нашого міста, є неприпустимою», – йдеться у петиції.

Читайте також: У Львові збудують нове житло. Найвища будівля матиме 16 поверхів

Мешканці мікрорайону просять провести повне та незалежне обстеження лісових насаджень – навколо пагорбу і включно з 22 га садових ділянок, що останнім часом були надані певним громадянам і зараз є у власності будівельної компанії. Автори петиції також закликають залучити мешканців, незалежних організації та експертів для якісного обліку, встановлення цінності та захисту від знищення даного лісу. 

«Заборона забудови в межах визначених зон Р-3, а також залишити без зміни житлову зону Ж-1 для садибної забудови на ділянках, будівництво на яких не несе загрози знищення лісових насаджень. Розглянути варіанти повернення ділянок лісових насаджень у власність громади міста, зокрема варіанти виділення приватному власнику взамін еквівалентних за площею ділянок у інших мікрорайонах міста, що мають кращі або перспективніші умови для будівництва», – зазначили у петиції.

Читайте також: Якими мають бути комфортні мікрорайони у Львові

Окрім того, львів'яни просять розпочати консультації з місцевими мешканцями та зацікавленими сторонами щодо майбутньої великої рекреаційної зони, а також присвоїти території зелених насаджень статус Регіонального ландшафтного парку «Малоголосківські пагорби». Йдеться також про виведення меж парку, з можливістю розширення за рахунок експертизи лісових та зелених насаджень і закріпити їх в Генплані. Зокрема, мешканці мікрорайону просять владу не допустити приватизації ділянок у визначених межах парку і зміну цільового призначення землі для будівництва будь-яких обʼєктів, зокрема інфраструктурних.

Нагадаємо, що у липні міські посадовці та мешканці Під Голоско у Львові зустрілися, аби обговорити усі проблеми цього району. На зустрічі обговорили зонінг території, також те, що вдалося зробити в питаннях соціальної інфраструктури, доріг, екології, які подальші кроки вчинятиме місто, і про проблеми, які залишаються у мешканців.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!