Львів'яни зібралися на пікет біля міської ради. Що вимагали

9040 0
Вимогою було виділення 2 мільярдів гривень на допомогу Збройним силам України.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Сьогодні, 27 вересня, львів'яни зібралися на пікет біля міської ради. Основною вимогою пікетувальників до мера Львова Андрія Садового було виділення 2 мільярдів гривень на допомогу Збройним Силам України. 

Передумовою пікету стала відмова виконавчого комітету Львівської міськради включити до порядку денного питання про фінансування програми заходів пов’язаних із національним спротивом. Відповідне рішення під час засідання виконкому сьогодні, 27 вересня, запропонував міський депутат Олексій Різник. Перший заступник мера Андрій Москаленко не погодився додати питання про зміни до бюджету до порядку денного.

«Ми опрацюємо це питання та виставимо на наступному засіданні виконавчого комітету, щоб проактивно розглянути його. У сьогоднішньому порядку денному є питання, які стосуються фінансування Збройних Сил України і вони розглядаються у закритому форматі. Потім їх затвердять на сесії міської ради. Цього року передбачено понад 2 мільярди гривень на підтримку Збройних сил», – зазначив Андрій Москаленко.

За словами керуючої справами виконкому Наталії Алєксєєвої, на цьому етапі озвучений депутатом проєкт рішення не готовий для розгляду. Пропозицію Олексія Різника пообіцяли розглянути у пришвидшеному варіанті. 

Читайте також: На армію можна, на інфраструктуру – ні? Як обирати, на що виділяти кошти під час війни 

«Я ініціював включити до порядку денного питання про схвалення змін до бюджету. Однак члени виконкому мою пропозицію не підтримали. Чиновники міської ради й далі пробують «розпиляти» ці кошти, а не віддати їх на потреби армії. Тому сьогодні, о 15.00 перед стінами Львівської міської ради усі небайдужі вийдуть на пікет, аби позицію громади мер Садовий все ж почув», – заявив Олексій Різник.

 

Додамо, що на 2 березня 2023 року під час сесії Львівської міськради Олексій Різник вніс пропозицію на розгляд ради про те, щоб погасити борги перед підприємцями та відправити на ЗСУ 1,5-2 мільярда гривень. Проте «за» проголосували лише 12 депутатів, відтак рішення не прийняли. Окрім того, Олексій Різник та Юрій Ломага підготували ухвалу із пропозицією виділити 680 млн грн на фінансування Програми заходів щодо підготовки Львівської громади до національного спротиву:

Нагадаємо, що у Львові збільшать видатки на військові частини до 1 млрд грн. До вже існуючих 750 млн додадуть 250 млн грн, які виділять з коштів, отриманих на військових облігаціях.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!