Львів’яни можуть ознайомитися з проєктами перепланування вулиць Львова

3543 0
При цьому, самі вулиці не мають перебудовувати.
Фото ілюстративне: Роман Балук, ЛМР

Фото ілюстративне: Роман Балук, ЛМР

У Пороховій вежі відкрилась виставка проєктів щодо перепланування деяких вулиць Львова на безпечні та екологічно чисті. Про це розповіли в управлінні вуличної інфраструктури ЛМР.

Виставка працюватиме тиждень – з 22 по 29 квітня, окрім понеділка, 24 квітня. Вхід – вільний.

Читайте також: Як можуть змінитися вулиці Трускавецька та Пулюя і чи поїде туди транспорт

«Робота над переплануванням вулиць Львова тривала з вересня 2022 року. Минулого місяця проєкт офіційно завершився і ми готові представити напрацювання команд-проєктантів», – зазначили в управлінні ЛМР.

Основну частину виставки становитимуть такі лоти:

  • вул. Городоцька, смт Рудно – команда ORESUND;
  • вул. Любінська-Кульпарківська – команда EGIS;
  • вул. Сихова – команда Златограф;
  • просп. Чорновола – вул. Варшавська – команда EGIS;
  • район Рясне – команда ORESUND.

Також додатково будуть представлені проєкти, спрямовані на прискорення руху громадського транспорту основними транспортними коридорами.

Читайте також: Як зміняться вулиці Княгині Ольги і Наукова та що буде з мостом

Додамо, що перепланування вулиць мало б відбуватися без їхньої перебудови. Проєкт має безпекову та екологічну складові: йдеться про покращення інфраструктури, зокрема облаштування зупинок, переїздів, освітлення, заміна розмітки, встановлення чи модернізація світлофорів, пониження бордюрів. А також створення безпечних велосипедних та пішохідних доріжок, озеленення тощо.

Нагадаємо, проєкт з перепланування вулиць Львова реалізовувався у співпраці з Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ, та Європейським інвестиційним банком.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!