Львів’янин допомагав ухилянтам виїхати за кордон з фіктивними дипломатичними паспортами

1330 0
Свої послуги чоловік оцінив у 4 тисячі доларів.
фото: Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

фото: Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

Львів’янин допомагав військовозобов’язаним чоловікам перетинати кордон, використовуючи підроблені документи, в обмін на «винагороду». Свої послуги чоловік оцінив у 4 тисячі доларів США. Оперативники внутрішньої безпеки поліції та слідчі поліції Львівщини затримали його «на гарячому».

Як повідомили у департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України, наприкінці 2022 року оперативники львівського управління викрили місцевого мешканця, який налагодив схему незаконного переправлення осіб через державний кордон. Правоохоронці встановили, що 51-річний чоловік пропонував військовозобов’язаним особам, які хотіли уникнути мобілізації, виїхати на територію іншої держави за підробними документами. Для цього він обіцяв виготовити для «нелегалів» фіктивний дипломатичний паспорт. Свої послуги чоловік оцінив у 4 тисячі доларів.

Читайте також: На Львівщині судитимуть ще двох ухилянтів від мобілізації

За зібраними матеріаламирозпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Оперативники внутрішньої безпеки поліції та слідчі львівської поліції затримали львів’янина на одержанні частини коштів – 2 тисяч доларів. Гроші вилучили.

Під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури зловмиснику вже оголосили підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!