Львів'янин Павло Кордіяка увійшов до десятки найсильніших чоловіків світу

1338 0
Тренування зі стронґмену Павло почав у 2014 році.
фото: управління молоді і спорту лода

фото: управління молоді і спорту лода

Львівський спортсмен Павло Кордіяка, який нещодавно став найсильнішою людиною Європи, цього разу посів шосте місце серед 10-ти найсильніших чоловіків світу. З 19 до 23 квітня в США відбулися змагання 2023 World's Strongest Man, у яких взяли участь двоє українців – львів'янин Павло Кордіяка та киянин Олексій Новіков. Про це повідомили у відділенні НОК України у Львівській області.

За підсумком шести силових вправ Павло Кордіяка набрав 31,5 очок. Павлові 27 років. Він навчався у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського. Тренування зі стронґмену почав у 2014 році.

Читайте також: Львів'янин Павло Кордіяка став найсильнішим чоловіком Європи

Щодо Олексія Новікова (другий після Кордіяки на турнірі найсильніших стронгменів Європи-2023), то він здобув третє призове місце (41 очко), поступившись тільки канадцю Мітчеллу Гуперу (53,5) та британцю Тому Столтману (49).

Нагадаємо, що львівʼянин Павло Кордіяка став найсильнішим чоловіком Європи. Також на змаганнях «Найсильніша людина Європи» він встановив новий світовий рекорд у вправі Колесо Конана. Друга сходинка п’єдесталу – також за Україною – срібло змагань виборов титулований український стронгмен Олексій Новіков.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!