Львів’янин поїде на полярну станцію «Академік Вернадський» у складі нової експедиції

1718 0
Андрій Мочурад зніматиме документальний фільм про роботу українських науковців на південному полюсі та передасть їм прапори бойових бригад ЗСУ.
Фото: 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ

Фото: 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ

Львів’янин Андрій Мочурад на початку 2019 року вирушить на південний полюс у складі 24-ї Української антарктичної експедиції на станцію «Академік Вернадський». Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

Львів’янин хоче створити документальний фільм про діяльність українських науковців на південному полюсі. Також він повезе туди прапори українських бойових бригад.

 

Фото: 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ

«Хочу продовжити ініціативу українців щодо вшанування бойових побратимів. Це запропонував мені нинішній керівник Національного антарктичного наукового центру, учасник АТО Євген Дикий. Тому до Антарктиди зі мною вирушать прапори бригади морської авіації Військово-морських сил України, 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. А також прапор Десантно-штурмових військ ЗС України, адже я є офіцером і перебуваю в оперативному резерві однієї з бригад ДШВ. Крім того, шлях до Антарктиди пролягатиме через країни Південної Америки. Там планую зустрітися з представниками української діаспори. Онуками і правнуками тих, хто боровся за Україну під час визвольних змагань початку ХХ століття. І ще один цікавий факт: у експедицію я беру спорядження виготовлене нашими виробниками військового та туристичного спорядження», – розповів Андрій Мочурад.

Читайте також: Львівський журналіст проведе два місяці в Антарктиді заради книги про полярників

Україна – одна з 30 країн світу, яка має постійну станцію в Антарктиці, що функціонує увесь рік. Щороку на станцію «Академік Вернадський» вирушає річна експедиція, в яку входять вчені та технічний персонал. Також під час антарктичного літа проводяться сезонні експедиції.

Нагадаємо, протягом грудня члени антарктичної експедиції відвідають три львівські школи, що перемогли у конкурсі «Зустріч з полярником».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!