Українські полярники відвідають три львівські школи

3603 0
Листи їхніх учнів перемогли в конкурсі «Запроси полярника досебе».
Фото: rbc.ua

Фото: rbc.ua

У Міністерстві освіти оголосили результати конкурсу «Запроси полярника до себе». Серед переможців – львівські школи №3, 23 і 84.

Конкурс для школярів із Києва, Львова, Харкова, Житомира, Одеси, Черкас, Білої Церкви тривав з 1 до 30 жовтня. Українські полярники, які працюють на станції «Академік Вернадський», прочитали понад 200 листів від учнів та обрали переможців.

«Чи часто ви бачите білих ведмедів? Чи бачили ви метеорити? Що ви їсте? Як ходите слизьким льодом? Чи існує професія пінгвіно-піднімач? Чи правда, що на морозі люди довше зберігають молодість? Чи справді пінгвіни є однолюбами? Якщо Антарктида – це Південний полюс, чому там зимно?», – питали діти у своїх листах.

Читайте також: Львівський журналіст проведе два місяці в Антарктиді заради книги про полярників

Учасники полярних експедицій кажуть, що їм приємно, що діти цікавляться їхньою роботою і навіть вважають героями. У листах полярники оцінювали креативність, продемонстровану учнями мотивацію, логічність та доступність викладу думок.

Відтак, у Львові за цими критеріями перемогли ЗОШ №3, 23 і 84.

Як розповіла у коментарі Tvoemisto.tv вчителька географії школи №23 Ольга Галайко, лист полярникам написав 7А клас. Про конкурс дізнались буквально за тиждень до його завершення.

«Діти питали у листі про зміни клімату, про прогнози на ХХІІ століття, про екологічні проблеми, як зберегти фауну Антарктиди тощо. А в кінці висловили сподівання, що напередодні Нового року їм повідомлять про те, що до них їде полярник. Лист ще перевірила вчителька української мови, щоб все було грамотно, і я відправила його електронною поштою. У нас зараз тема "Материки і океани", і ця зустріч дуже нам допоможе, це зовсім не те, що читати з книжок. Діти чекають з нетерпінням», – каже вчителька.

Організаторами конкурсу є Національний антарктичний науковий центр спільно з МОН у межах освітнього проекту «ANTARCTIDA Terra Australis Incognita – Вчора, Сьогодні, Завтра».

Зазначимо, 24-та експедиція українських полярників розпочнеться взимку 2019 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!