Львів’янин, що незаконно приватизував злітну смугу, отримав умовний термін

2058 0
Йдеться про асфальтний майданчик загальною площею 8947.4 кв.м, вартість якого сягає понад 9,4 млн грн.
Фото: Liga.net

Фото: Liga.net

Жовківський районний суд виніс вирок львів’янину Юрій Кмиті, який незаконно приватизував колишню злітну смугу у Туринці. Її загальна площа – 8947.4 кв.м, а вартість сягає понад 9,4 млн грн.

Джерело: ЄДРСР

Як стало відомо з вироку суду, чоловік у червні 2019 року за попередньою згодою з невідомою особою звернувся до державного реєстратора Жирівської сільради, аби заволодіти ділянкою та внести інформацію про право власності на вказаний об`єкт до державного реєстру речових прав на нерухоме майно. 

Право власності на цей об’єкт зареєстрували на основі технічного паспорта, який у травні 2019 видала ТзОВ «Галбудпроект». За законом цей документ не є підставою для набуття прав власності, проте державний реєстратор всеодно провів реєстрацію. 

Читайте також: Батько Тараса Козака відсудив у санаторію «Шкло» понад 7 млн грн

Таким чином Юрій Кмита наніс Туринській сільській раді матеріальну шкоду на 9 млн 411 тис. гривень, за що щиро розкаявся та допомагав слідству. 

За вказані дії суддя Мар’яна Онищук винесла вирок злочинцю за ч.4 ст. 190 (Шахрайство) та присудила покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, проте згодом змінила його на 2 роки умовно. 

Нагадаємо, що нещодавно прокуратура передала громаді Львова приміщення, які незаконно захопили.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!