Львів може отримати ще 20 швейцарських трамваїв

1319 0
У липні українська делегація відвідає швейцарське підприємство і узгодить передачу транспортних засобів.
Фото: Ігор Зінкевич

Фото: Ігор Зінкевич

Львів може отримати ще 20 швейцарських трамваїв з Базельського регіону. Про це повідомив голова транспортної комісії ЛМР Ігор Зінкевич у Facebook.

Компанія BLT, що обслуговує міжміські та навіть міжнародні маршрути поблизу Базеля, отримає нові 45,5-метрові вагони Stadler. Тож 50 старих вагонів Schindler Be 4/6 і Be 4/8 спочатку планували продати до Белграда, однак там відмовились від закупівлі. Старі вагони мали б утилізувати.

Швейцарська урядова організація SECO запропонувала розглянути передачу близько 20-и модернізованих Be 4/8 Львову. У липні українська делегація відвідає підприємство і узгодить передачу транспортних засобів.

Трамваї Schindler для BLT випустили наприкінці 70-х – на початку 80-х років. Їх особливість – вони додатково обладнані низькопідлоговими секціями, що робить їх доступними для маломобільних людей.

Читайте також: «Заміни, заміни старенький трамвай»

Зазначимо, що нещодавно до Львова почали прибувати трамваї із Берліну. Загалом Берлінська транспортна компанія безкоштовно передасть Львівській громаді 12 робочих вагонів та запчастини до них.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv розповідало, яка ситуація у Львові з трамваями і трамвайними коліями, з якою швидкістю ними можуть рухатися вагони та навіщо нам уживані німецькі трамваї, якщо їх можна використовувати не на всіх маршрутах. Читайте матеріал за посиланням

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!