Львову знову подарують 100 тисяч цибулин тюльпанів

1180 0
Квіти висадять у кожному районі міста.
ФОТО ІВАНА СТАНІСАВСЬКОГО/ТВОЄ МІСТО

ФОТО ІВАНА СТАНІСАВСЬКОГО/ТВОЄ МІСТО

До Львова приїхав почесний консул України у Нідерландах – Еміль де Севрен Жаке. Він заявив, що цьогоріч Нідерланди знову подарують Львову 100 тисяч цибулин тюльпані. Про це повідомив мер міста Андрій Садовий.

«Це ми з почесним консулом України у Нідерландах – Еміль де Севрен Жаке. Він знову у Львові з делегацією. А це означає, що наступного року наше місто теж буде прикрашене тюльпанами. Цьогоріч нам подарують 100 тисяч цибулин. Вони будуть висаджені по усіх районах міста. Дякуємо Нідерландам за те, що допомагаєте робити наше місто ще красивішим», – зазначив він.

Читайте також: У Львівському парку з'явилися вказівники про безпеку дітей. Фото

Як пояснили в управлінні екології та природних ресурсів Львівської міської ради, минулорічні тюльпани, висаджені вдруге, вже не будуть мати такого рясного врожаю і зацвітуть не більше як на половину.

«Квіти вже прямують до України і за тиждень-два будуть у Львові. Наступного року квіти будуть цвісти по цілому місту. Більшість локацій з тюльпанами залишаться ті самі, що й минулоріч, але ми разом із садівниками та районними адміністраціями обрали ще кілька нових місць, де висадять квіти», – розповіла Оксана Луцко, заступниця керівниці управління екології ЛМР.

Нагадаємо, що минулого року з Нідерландів до Львова відправили 125 тисяч цибулин сортових тюльпанів, більшість з яких стануть окрасою центральної частини міста. Такий подарунок Львову зробив голландець, підприємець, який вже робив подібний проєкт в Києві до війни. 

Ірина Давосир

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!