У Львові для проїзду відкрили частину вулиці Личаківської

2820 0
Дорогу за 160,3 млн грн ремонтує ТОВ «Автомагістраль-Південь».
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Сьогодні, 17 листопада частково для проїзду відкрили вулицю Личаківську (від вул. Букової до межі міста). На дорозі, влаштували реверсний рух, авто їдуть однією смугою, на іншій триває ремонт. Уже завтра планують відновити рух громадського міського транспорту, про це Тvoemisto.tv повідомила під час стріму директорка ЛКП «Львівавтодор» Оксана Єстеферова.

«Плануємо, що завтра буде відновлено рух громадського транспорту по вулиці Личаківській. На цій ділянці прокладений перший шар асфальту, це дозволяє відкрити рух. Це набагато краще, ніж їхати в об’їзд. Є регулювальники, світлофори», – зазначила вона. 

Підрядник обіцяв закінчити ремонт вже до кінця цього року, втім через прокладання додаткових каналізаційних мереж роботи затягнулись.   

«Тут понад 80 колодязів. Збудували більше, ніж 800 метрів побутової каналізації – від вулиці Букової до Ензиму. Це не було заплановано, планували 200 метрів. Цей колектор дозволить каналізувати усі прилеглі будинки. Є два каналізаційні колектори – побутовий і дощовий», – розповідає Світлана Єстеферова.

За проектом, на вул. Личаківській ще мають облаштувати тротуари, бордюри, зупинки для громадського транспорту, також на дорозі буде велосмуга.

«Загальна довжина ділянки – це трохи більше, ніж 4 км. Заасфальтовано у два шари 3 км. На ділянці до кілометра прокладений перший шар асфальту.  Будівельний тендер оголосили на первинний проєкт, він пройшов державну експертизу, тому вартість, так і залишилась 160 мільйонів гривень. Усі додаткові роботи, зокрема із каналізування – це буде включено додатково», – пояснює директорка ЛКП «Львівавтодор».

Для кращої видимості підрядник дещо розширив дорогу і вирівняв її.

«Ділянку у лісовій частині дещо вирівняли, познімали горби. Це збільшило видимість на дорозі, її також розширили. Там були кущі, які заважали, їх прибрали», –– показує Світлана Єстеферова.

Вона також додає, що ремонт триватиме і наступного року. Хоч підрядник доволі швидко впорався із прокладанням додаткових мереж.

«За проектом будівництво мало б тривати 18 місяців. Листопад це уже шостий місяць роботи. Ремонт триватиме і наступного року. До кінця цього місяця підрядник планує, якщо будуть сприятливі погодні умови, покласти останній шар асфальту. Потім облаштовуватиме тротуар», – додає вона.

Нагадаємо, цю частину вулиці Личаківської ремонтує ТОВ «Автомагістраль-Південь» за 160,3 млн грн. Проєкт виготовили торік у ТзОВ «Науково-виробниче об’єднання Трансінжиніринг». Ремонтні роботи на вулиці розпочали 27 травня. Протяжність дороги становить 4 км 100 м. 

Додамо, що вулиця Личаківська з’єднує центр Львова з Винниками та є однією з найдовших у місті. Її частину від площі Митної до вулиці Крушельницької відремонтували у 2011 році за 3 млн євро, які надав у кредит ЄБРР. У 2018 році після реконструкції відкрили другу частину вулиці – від Мечнікова до розворотного трамвайного кільця на Пасічній. На вулиці замінили комунікації, мощення та трамвайні колії.

Партнерська публікація

Фото Тараса Бабенчука 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!