Лише 6% мешканців Львівщини зробили перший бустер від Covid-19

1344 0
Первинну вакцинацію на Львівщині зробили більше 1 мільйона людей
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині, станом на березень, первинну вакцинацію від Covid-19 зробили більше 1 мільйона людей, з них - менше 200 тисяч людей отримали перший бустер. Про це повідомили у Львівському лабораторному центрі.

За словами експертів, кількість людей, які вакцинувалися від Covid-19, значно знизилася, хоча сам вірус та його наслідки не зникли. Лише 8% мешканців Львівської області зробили перший бустер від Covid-19.

Читайте також: Бустерна доза. Навіщо, кому потрібна, як отримати і чим відрізняється від додаткової

«Досвід показує, що люди, які вакциновані однією або двома дозами проти коронавірусу через кілька місяців все одно мають шанси захворіти. Аби уникнути цього та убезпечити себе необхідно вводити бустерні дози вакцини в організм. Перший бустер варто робити не раніше ніж через 5 місяців після вакцинального комплексу, а другий - не раніше ніж через 4 місяці після першої дози», — зазначила головна епідеміологиня Львівщини Наталія Іванченко.

Нагадаємо, що після Великодніх свят, приблизно через два тижні, на Львівщині очікується черговий підйом захворюваності на грип та коронавірусну інфекцію Covid-19. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!