Лише чверть навчальних закладів у Львові вчаться в очному форматі

3524 0
Понад 76% навчальних закладів проводять уроки за змішаним режимом.

У Львові 97 шкіл навчаються за змішаною формою, ще 29 закладів проводять уроки повністю в очній формі, і тільки оди навчальний заклад навчається зараз дистанційно. Про це повідомив на своїй сторінці керівник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк.

З його слів, перші тижні дещо складні в організації навчання, адже вчителі намагаються підготувати розподіл навчання у школах, тому в учнів часом може змінюватися розклад.

Читайте також: Львів переходить на електронні щоденники і журнали у школах. Що варто знати батькам, дітям і як це працює

Також головний освітянин повідомив, що вже близько 60 тисяч дітей зареєстровані в електронному щоденнику. Крім того, цією системою користуються майже 55 тисяч батьків, а також близько 6 тисяч вчителів. Закалюк зауважив, що наразі через велику кількість користувачів система може давати збій, розробники намагаються виправити помилки.

Очільник міського управління освіти зазначив, що ще одним недоліком є проблеми з підручниками для учнів 5-х класів, що спричинені впровадженням Нової української школи та воєнним станом в країні, – через це їх не вдалося надрукувати.  

Читайте також: Львівські п'ятикласники розпочали навчання без паперових підручників. Чому і коли будуть

Нагадаємо, що у Львівській області 95% закладів загальної і середньої освіти розпочали навчання в офлайн або змішаному форматі. І лише 47 закладів із 1118 навчаються віддалено. 

Щодо внутрішньо переміщених осіб, то на Львівщині перебуває понад 72 тисячі дітей ВПО. Близько 7 тисяч таких дітей пішли навчатися у місцеві  школи, однак більшість прийняли рішення займатися дистанційно у тих школах, де вони навчалися, зі своїми вчителями та учнями.

Про те, яким є новий навчальний рік у школярів, за яким форматом вони навчаються, які проблеми є в освітян, читайте та дивіться у проєкті «Тема тижня».

Також про те, як перевести дитину на дистанційне навчання, читайте за посиланням.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!