Політична реклама

Людям, які тримають ноутбук на колінах , загрожують шкірні захворювання

1827 0
Вчені з'ясували, що люди, які полюбляють під час роботи на ноутбуці тримати його у себе на колінах, ризикують захворіти хворобою пекарів.

У результаті впливу високої температури ділянка шкіри в місці зіткнення з ноутбуком може сильно почервоніти. Лікарі визначають таке почервоніння як один з видів еритеми, - пише видання "ВКурсе".

Такий випадок стався з дванадцятирічним хлопчиком, який кілька місяців поспіль грав на ноутбуку в ігри. Інший випадок був зафіксований у Вірджинії, де в лікарні від аналогічної хвороби лікувалася студентка університету. Вона щодня по шість годин поспіль працювала, тримаючи ноутбук на колінах. Всього з 2007 р. було зафіксовано десять випадків захворювання, пише sunhome.ru

Ця ж хвороба виникає при частому використанні грілок, а також у пекарів, тому їм часто доводиться стояти біля гарячої печі. У більшості випадків вона не завдає великої шкоди організму, але може довгий час не проходити, іноді переходячи в рак шкіри.

Вчені радять користувачам ноутбуків, які люблять ставити їх на коліна, використовувати для захисту від тепла підставки. Багато виробників в інструкціях до своїх приладів попереджають про небезпеку опіків.

Кілька років тому в ході іншого медичного дослідження було доведено, що у якщо чоловік тримає ноутбук на колінах, у нього підвищується температура в мошонці. Якщо таке відбувається часто, велика ймовірність виникнення проблем з репродуктивною функцією, аж до безпліддя.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!