Людина, яку ми надто рано втратили. 74 роки тому народився Володимир Івасюк

3536 0
Архіви справи нібито самогубства Івасюка зберігають в мocкві, вони недоступні. Посилаються на гриф «таємно». Але більш ймовірно, що рф прикриває причетних до цієї трагедії, які тепер поклоняються пyтiнcькомy peжимy.
Фото з Телеграм-каналу Максима Козицького

Фото з Телеграм-каналу Максима Козицького

Цього дня 74 роки тому народився Володимир Івасюк. Талановитий композитор, автор безсмертних пісень «Червона рута», «Я піду в далекі гори», «Водограй», про це пише голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Володимир Івасюк був професійним медиком та скрипалем. Чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні. Мав художній талант, був неординарним живописцем. Захоплювався фотографією та зніманням кіно. А якось за ніч з пам’яті написав оркестрову партитуру для 60 інструментів.

Один із основоположників української естрадної музики. Людина, яку ми надто рано втратили. Володимир Івасюк загинув, коли йому було 30. 18 травня 1979 року його знайшли повішеним у Брюховицькому лісі. Офіційна paдянськa версія – caмогубство.

За словами Козицького, архіви цієї справи зберігають в мocкві, вони недоступні. Посилаються на гриф «таємно». Але більш ймовірно, що мocквa прикриває причетних до цієї трагедії, які тепер поклоняються пyтiнcькомy peжимy.

«Володимир Івасюк живе у нашій пам’яті, бо жива його творчість», – наголошує голова ОВА.

Нагадаємо, справу про вбивство Володимира Івасюка Генеральна прокуратура України поновлювала двічі: 26 січня 2009 (в листопаді 2012 року справу було закрито нібито через відсутність складу злочину) та 12 червня 2014 року.

Колишній прокурор Львівської області Роман Федик у лютому 2015 року заявив, що Володимир Івасюк був убитий «співробітниками КДБ».

13 червня 2019 року Київський науково-дослідний інститут судових експертиз дійшов висновку, що композитор-виконавець Володимир Івасюк фізично ніяк не зміг би вчинити самогубство.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!