Які проєкти Громадського бюджету перемогли у громадах Львівської ОТГ. Перелік

2124 0
Пропонуємо переглянути, як може змінитися Львівська ОТГ з реалізацією малих проєктів Громадського бюджету 2021. На їхню реалізацію передбачили майже 8 млн грн.

Серед малих проєктів-переможців Громадського бюджету у населених пунктах, що минулого року ввійшли до Львівської ОТГ, проєкт «Школа починається з порогу» отримав найбільшу підтримку. За нього проголосувало понад 1600 мешканців. Автори мають на меті зробити центральний вхід до закладу освіти у смт Рудне, що на вул. Огієнка, 9 комфортним для дітей з особливими потребами, зокрема встановити підйомник.

Читайте також: Як може змінитися Львів після реалізації малих проєктів Громадського бюджету

1 166 мешканців підтримали проєкт «Закупівля обладнання для фізкабінету та бактерицидних рециркуляторів для Дублянської міської лікарні». За словами авторів, для медзакладу хочуть закупити і встановити апарати для фізпроцедур, а це – магнітотерапевтичний низькочастотний апарат ПОЛЮС – 4 та світлотерапевтичний апарат БІОПТРОН-Про1, прилади для знезараження повітря бактерицидних опромінювачів-рециркулятороів BactoSfera ORBB 30х2 у місця найбільшого скупчення пацієнтів.

Малий проєкт «English Lab_29» теж отримав понад тисячу голосів. Основна його мета – створити комфортні умови для вивчення іноземної мови, використовуючи сучасне обладнання, що допоможе підтримувати постійне зацікавлення дітей.

Окрім цього, у Львівській ОТГ може з’явитися покращений благоустрій біля дитячого садку у Вининках, новий дитячий майданчик на території Зашківського ЗДО, безпечний та інтерактивний простір гімназії у селі Лисиничі, спортивний майданчик на території Зарудцівської гімназії, «творча майстерня» у Великогрибовицькому ліцеї та сучасна їдальня в Грядівській гімназії ЛМР.

Ще один проєкт «Заміна тіньових навісів (павільйонів) у Дублянському садку ЛМР» пропонує демонтувати наявні павільйони, що перебувають в аварійному стані, та встановити нові.

А автори проєкту «Влаштування кільцевого руху автомобілів на перехресті в смт Брюховичі» хочуть у такий спосіб знизити ймовірність зіткнення транспортних засобів на небезпечному перехресті.

Також у межах Громадського бюджету 2021 планують встановити систему відеонагляду у с. Підбірці, альтернативне вуличне освітлення у с. Малі Грибовичі, облаштувати дитячий майданчик у с. Зашків та капітально відремонтувати доріжку парку в смт Рудне.

Читайте також: У Львові оголосили великі проєкти-переможці Громадського бюджету 2021

Нагадаємо, що напередодні у Львові оголосили великі проєкти, які стали переможцями у межах Громадського бюджету 2021. Найбільше голосів отримав проєкт ліцею ім. Івана Пулюя «Безбар’єрний простір практичної науки «Puliui Science Hub». За інформацією відділу розвитку мікрогромад та громадських ініціатив, цьогоріч до голосування долучилось 145 573 мешканці Львівської МТГ, які віддали 226 269 голосів. Зокрема, абсолютна більшість людей голосували онлайн – понад 99%.

На реалізацію проєктів Громадського бюджету 2022 року Львівська міська рада виділила 75 млн грн. Тепер відбудеться засідання двох депутатських комісій: бюджетної та законності. Після того підготують проєкт ухвали, яку винесуть на розгляд сесії Львівської міської ради. Далі виконавчі органи зможуть приступити до реалізації проєктів-переможців. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!