«Малоголосківські пагорби» у Львові можуть стати об'єктом природо-заповідного фонду

690 0
Наразі у Львові триває робота над створенням парку в мікрорайоні «Під Голоском».
фото: лмр

фото: лмр

На території «Малоголосківських пагорбів» у Львові нещодавно помітили сарну європейську, а також водяться зайці, лисиці, фазани і боривітри. Відтак це місце може стати не просто парком, а об’єктом природо-заповідного фонду з унікальним біорізноманіттям флори та фауни. Про це повідомила пресслужба ЛМР.

Також тут екологи фіксують унікальні ландшафтні дебри – великі терасовані балки у лісовій місцевості, що відрізняються від звичайних ярів активним розвитком біорізноманіття. В управлінні екології та природних ресурсів Львівської міської ради певні, що є усі підстави, щоб на «Малоголосківських пагорбах» була природо-заповідна ділянка. 

Наразі у місті триває робота над створенням парку в мікрорайоні «Під Голоском». Для збереження та використання ухвалою для парку відвели ділянку площею 13,3 га. За словами екологів, площа природо-заповідного фонду, очевидно, буде меншою. Проте її визначать після розробки наукового обґрунтування.

Читайте також: У Львові в районі Під Голоском планують збудувати ще дев'ять багатоповерхівок

«Однозначно попереду ще багато роботи, але ми маємо докласти усіх зусиль, аби зберегти цей природний ландшафт та забезпечити сприятливе середовище для його мешканців», – зазначила заступниця начальника управління екології та природних ресурсів Оксана Луцко.

Зазначимо, об’єкт природо-заповідного фонду – це особливий статус для території, який забороняє тут будь-яку господарську чи будівельну діяльність. А головне – береже унікальне біорозмаїття об’єкту.

Нагадаємо, львівські депутати двічі провалили голосування за заборону висотної забудови в мікрорайоні Під Голоском, як того вимагали мешканці у своїй петиції. Чому голос представників району не почули і чому вони змушені вже кілька років поспіль оббивати пороги міської ради, щоб упорядкували забудову в їхньому районі, розвинули там інфраструктурні речі та створили парк, Tvoemisto.tv запитало в ініціаторки петиції та депутатів ЛМР. Читайте за посиланням

Додамо, 10 січня у Львові на архітектурно-містобудівній раді розглянули містобудівний розрахунок: на вул. Під Голоском забудовник планує звести ще дев’ять житлових будинків.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!